Z przyczyn niezależnych od kuchni jadłospis może ulec zmianie
03.11-07.11.2025
Poniedziałek
śniadanie: chleb mieszany z masłem, zieloną sałatą, kiełbasą szynkową, pomidorem; herbata owocowa
II śniadanie: mandarynki; ogórek zielony
obiad: zupa pieczarkowa z zacierką; ziemniaki, jajko w sosie koperkowym, surówka z selera z rodzynkami; kompot
podwieczorek: kisiel z jabłkiem; herbatniki
ALERGENY: 1,2,6,7
Wtorek
śniadanie: zupa mleczna z kaszą manną; warkocze pszenne z masłem, dżemem wiśniowym; herbata z cytryną
II śniadanie: jabłko; marchewka
obiad: rosół z makaronem; pizza domowa z sosem pomidorowym, pieczarkami, szynką, serem mozarella; kompot
podwieczorek: banan z sosem czekoladowym
ALERGENY: 1,2,6,7
Środa
śniadanie: chleb orkiszowy z masłem, pomidorem; kiełbaski “Pyszne” pieczone, ketchup; herbata malinowa
II śniadanie: gruszka; papryka
obiad: barszcz z jaśkiem; pyzy z mięsem i okrasą; kompot
podwieczorek: budyń waniliowy; chrupki kukurydziane
ALERGENY: 1,2,6,7
Czwartek
śniadanie: bułka kukurydziana z masłem, twarożkiem na słono z ogórkiem zielonym, rzodkiewką; kakao/ herbata owocowa
II śniadanie: winogron, papryka
obiad: zupa ogórkowa z ryżem i warzywami; ziemniaki, wątróbka, mizeria z jogurtem; kompot
podwieczorek: jogurt owocowy; mandarynka
ALERGENY: 1,2,6,7
Piątek
śniadanie: chleb słonecznikowy z masłem, serem żółtym, jakiem, awokado, szczypiorkiem; kawa z mlekiem/ herbata z cytryną
II śniadanie: pomarańcza; rzodkiewka
obiad: krupnik z warzywami; ziemniaki, sznycelki rybne z masłem czosnkowym, surówka z kapusty kiszonej; kompot
podwieczorek: mini serniczki domowe na ciasteczkach; lemoniada
ALERGENY: 1,2,3,6,7