Z przyczyn niezależnych od kuchni jadłospis może ulec zmianie
10.11-14.11.2025
Poniedziałek
śniadanie: chleb mieszany z masłem, pasztetem, pomidorem, szczypiorkiem; herbata z cytryną
II śniadanie: jabłko; kalarepa
obiad: zupa jarzynowa na mięsie z ryżem; makaron z truskawkami z dodatkiem jogurtu; kompot
podwieczorek: mandarynka; biszkopciki
ALERGENY: 1,2,6,7
Wtorek
śniadanie:
II śniadanie:
obiad:
podwieczorek:
ALERGENY: 1,2,6,7
Środa
śniadanie: bułka kajzerka z masłem, pomidorem; parówka z szynki; herbata malinowa
II śniadanie: pomarańcza; ogórek zielony
obiad: krem z dyni z grzankami; placki z serka homogenizowanego z musem śliwkowym; kompot
podwieczorek: mix owoców: khaki, jabłko, banan
ALERGENY: 1,2,6,7
Czwartek
śniadanie: owsianka z żurawiną i rodzynkami; chałka z masłem, miodem; herbata owocowa
II śniadanie: śliwki; rzodkiewka
obiad: zupa pomidorowa na mięsie z makaronem; placki ziemniaczane z gulaszem wołowym; kompot
podwieczorek: galaretka z bitą śmietaną i borówkami
ALERGENY: 1,2,6,7,8
Piątek
śniadanie: chleb mieszany z masłem, pastą rybną, szczypiorkiem; kakao/ herbata z cytryną
II śniadanie: gruszka; pomidorki cherry
obiad: flaczki drobiowe; ziemniaki, jajko sadzone, mini marchewki z bułką tartą; kompot
podwieczorek: banan; andrut
ALERGENY: 1,2,3,6,7