25.08-29.08.2025
Poniedziałek
śniadanie: chleb graham z masłem, pastą z szynki, papryką; herbata z cytryną
II śniadanie: arbuz
obiad: kapuśniak na mięsie z ziemniakami; pancakes z sosem truskawkowym; kompot
podwieczorek: surówka z marchewki i jabłka
ALERGENY: 1,2,6,9
Wtorek
śniadanie: zupa mleczna z ryżem; weka z masłem, dżemem owocowym; herbata z cytryną
II śniadanie: nektarynka
obiad: zupa pomidorowa na mięsie z makaronem i warzywami; ryż, szaszłyki drobiowe; kompot
podwieczorek: zapiekanki z szynką i serem
ALERGENY: 1,2,6,9
Środa
śniadanie: chleb mieszany z masłem, sałatą, szynką, pomidorem; herbata z cytryną
II śniadanie: marchewka
obiad: zupa szczawiowa na mięsie z ryżem i warzywami; makaron zapiekany z jabłkiem i cynamonem; kompot
podwieczorek: galaretka owocowa
ALERGENY: 1,2,6,9
Czwartek
śniadanie: chleb żytni z masłem, białym serem, rzodkiewką, ogórkiem, szczypiorkiem; kawa “Inka”
II śniadanie: kalarepa
obiad: lane ciasto na rosole z warzywami; ziemniaki, schab w sosie cebulowym, surówka z czerwonej kapusty; kompot
podwieczorek: banan z sosem czekoladowym
ALERGENY: 1,2,6,9
Piątek
śniadanie: chleb mieszany z masłem, pastą rybną i szczypiorkiem; herbata owocowa
II śniadanie: śliwka
obiad: zupa jarzynowa z kaszą manną; ziemniaki, wątróbka, mizeria; kompot
podwieczorek: arbuz; chrupki kukurydziane
ALERGENY: 1,2,3,6,9